» » » Setmanes d’Arquitectura 2024

Setmanes d’Arquitectura 2024

Del 14 de maig al 28 de juny arriben les Setmanes d’Arquitectura amb una àmplia programació destinada a reforçar el vincle entre arquitectura i ciutadania.

Des de la seva primera edició el 2017, les Setmanes d’Arquitectura de Barcelona s’han consolidat com una iniciativa oberta a la participació de totes les entitats dedicades a la divulgació de l’arquitectura a la ciutat, a més de representar diverses disciplines socials, culturals i artístiques.

Aquesta edició destaca pel seu enfocament inclusiu i divers, oferint una varietat d’activitats que van des de conferències i exposicions fins a visites guiades i tallers per a tota la família. El programa està dissenyat per fer que els participants experimentin i aprenguin sobre l’arquitectura de manera interactiva i estimulant.

AVUI VOLEM COMPARTIR ALGUNES DE LES ACTIVITATS DINS LA PROGRAMACIÓ DE LES SETMANES D’ARQUITECTURA

PRIMERA SETMANA

Les Setmanes d’Arquitectura de Barcelona 2024 arrencaran amb el seu vessant més internacional el 14 de maig amb l’EUmiesAwards Day al Palau Victòria Eugènia de Montjuïc, una jornada dedicada a la millor arquitectura europea amb conferències dels estudis finalistes i guanyadors, taules rodones i la cerimònia de lliurament dels Premis d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premis Mies van der Rohe – al Pavelló Mies van der Rohe. L’exposició que recull les maquetes, fotografies i vídeos de les 40 obres destacades pel jurat es podrà visitar gratuïtament de dilluns a diumenge, entre el 15 de maig i el 16 de juny.

blank

 

SEGONA SETMANA

El 21 de maig -camí del Congrés Mundial d’Arquitectura- es llançarà el Concurs internacional per a estudiants d’arquitectura UIA2026, que convocarà a les escoles de tot el món a anticipar en els seus tallers els debats que es donaran el juliol de 2026 a Barcelona, quan la ciutat aculli el Congrés Mundial d’Arquitectura.

TERCERA SETMANA

Camí de la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura 2026, el 30 de maig tindrà lloc l’acte de llançament del Concurs Internacional d’Idees per a joves arquitectes per la transformació de deu parets mitgeres, una a cada districte de Barcelona, que esdevindran part del llegat que la Capitalitat deixarà a la ciutat.

blank

QUARTA SETMANA

Gràcies a les visites a ‘Espais Ocults’ organitzades per 48 h Open House Barcelona al llarg de totes les Setmanes es podrà entrar als racons més amagats dels edificis del Parc de la Ciutadella – aquesta setmana en concret, l’Arc de Triomf i el Museu Martorell.

CINQUENA SETMANA

L’11 de juny destaca la gran nit dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, que organitza ARQUIN-FAD.

blank
Construcció de miradors al camí de carenadel parc de La Muntanyeta de Sant Boi de Llobregat.

SISENA SETMANA

Les jornades ‘L’escalabilitat de la rehabilitació d’habitatges’ organitzades per Barcelona Regional, BIT Hàbitat i l’Ajuntament de Barcelona permetran aprofundir en les estratègies, conceptes sistemes que han de permetre impulsar la rehabilitació a gran escala, i no només energètica, del parc edificat de la ciutat – amb una mirada especial als polígons residencials aixecats als barris fa més de 50 anys.

blank

SETENA SETMANA

El 26 de juny ARQUIN-FAD organitza la Conferència del president del jurat Internacional dels Premis FAD d’Arquitectura i interiorisme 2024 amb Jordi Badia a l’auditori DHUB. I el 27 de juny arriba la Nit de la Construcció organitzada pel Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Barcelona.

Per tancar, fins el darrer dia de les Setmanes 28 de juny es podrà visitar als jardins del Palau Robert un ‘artefacte’ que ens proposa l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya per reflexionar sobre les transformacions necessàries que haurem d’afrontar des de l’arquitectura en el futur immediat.

TOTA LA PROGRAMACIÓ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.