» » » Park(ing) day barcelona 2015

Park(ing) day barcelona 2015

Finalment arriba el Park(ing) Day 2015! I aquest any celebra el seu 10è aniversari!
A casa nostra, per segon any consecutiu, el Park(ing) Day Barcelona s’organitza de forma coordinada entre més de 50 entitats i associacions, i una d’elles és El globus vermell, col·laboradors de les Barcelona Architecture Walks.

parkingdaybcn2015-banner392x721

El Park(ing) Day es va celebrar per primer cop l’any 2005 a San Francisco (EUA), per iniciativa del col·lectiu d’arquitectes Rebar, amb l’objectiu de reivindicar una ciutat en què els vianants i els espais verds recuperessin l’espai que els cotxes han anat ocupant. Per fer-ho, van transformar una plaça pública d’aparcament en un petit espai verd, amb un banc i un arbre. Des d’aleshores, aquesta idea s’ha estès per tot el món i s’ha convertit en un esdeveniment que se celebra el mateix dia de l’any a més de 200 ciutats de tot el món.
En els següents enllaços podeu veure:
– el manifest que hem redactat els participants de Barcelona
– el mapa de Barcelona on teniu situades cada una de les instal·lacions d’aquest any
– el llistat de participants del 2015

Aquest any podreu trobar al Globus Vermell a la Sagrera, exactament al c. Garcilaso, entre l’av. Meridiana i el c. Gran de la Sagrera.
Plantejaran una activitat participativa on demanarem a la gent la seva opinió respecte les necessitats ambientals, de mobilitat i d’espai públic/verd del barri. Les opinions escrites quedarem penjades d’uns fils i entre totes conformaran un umbracle.

+info:
· Park(ing) Day Barcelona
· #parkingdaybcn15
· #parkingdaybcn2014
· Park(ing) Day internacional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.