» » » La nit dels Museus

La nit dels Museus

Te’ls trobaràs oberts.

museusB

 A les 19 h del dissabte 21 de maig, els museus no tanquen les portes: te les obren de franc i et conviden a conèixer les seves col·leccions d’una altra manera: de nit!

I hi passaran coses. Perquè, a més de visitar les exposicions amb una altra llum, podràs gaudir de concerts, performances, visites guiades, espectacles, tallers i activitats per a tota la família.

Enguany, les Fàbriques de creació de Barcelona col·laboren amb la Nit dels Museus. Creació & Museus és el nom d’una iniciativa que vincula un espai de creació amb un museu de la ciutat per tal de crear, des de les diferents disciplines, una producció artística relacionada amb la temàtica del museu o amb l’espai patrimonial concret.

No és l’única novetat. També, per primer cop, el Gabinet Postal, titular de la col·lecció filatèlica Ramon Marull, participa en la Nit dels Museus. Estigues atent al segell, perquè sis museus de la ciutat acolliran reproduccions en gran format d’algunes de les joies de la col·lecció. Sabràs reconèixer-les?

Del port de Barcelona al Tibidabo i del Besòs al Llobregat, seran un total de sis rutes i més de vuitanta centres de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià i Santa Coloma. Aquest any, donem la benvinguda al Jardí Botànic, el Museu Etnològic de Barcelona i The Gaudí Exhibition Center – Museu Diocesà de Barcelona, tres centres que es reincorporen a la Nit dels Museus, i a la Fundació Mies van der Rohe, la Fundació Ramón Pla Armengol i el Palau Güell, que se sumen al projecte, juntament amb un nou espai del Museu de Badalona: el Conducte d’Aigües.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa que enguany arriba a la dotzena edició i en què participen més de quatre mil museus de quaranta països europeus.

Vine i deixa’t sorprendre!

 

Enllaços relacionats

Día Internacional de los Museos
(Generalitat De Catalunya)
patrimoni.gencat.cat

Día Internacional de los Museos
(Red de Museos Locales de la Diputació de Barcelona)
museuslocals.diba.cat

La Nuit des Musées
(Ministerio de Cultura y Comunicación de Francia)
www.nuitdesmusees.fr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.