» » » Exhibition CaixaForum. ALVAR AALTO

Exhibition CaixaForum. ALVAR AALTO

Alvar Aalto. Arquitectura Orgànica, art i disseny

Del 3 de juny al 23 d’agost de 2015

casa_de_finlandia_helsinki_por_alvar_aalto

  • La mostra presenta una àmplia panoràmica de la vida i la producció d’aquest arquitecte llegendari, s’atura en els edificis i els dissenys més representatius i revela un munt de nous aspectes de la seva producció. Inclou 20 maquetes històriques i més d’un centenar de peces, entre dibuixos originals, mobles, làmpades i objectes de vidre, així com obres d’altres artistes amb qui va compartir inquietuds i amistat, com Alexander Calder o Jean Arp, i fotografies històriques i modernes, a càrrec del fotògraf Armin Linke.

Alvar Aalto (1898-1976) és l’arquitecte finlandès més conegut de la seva generació i un dels més importants del segle XX. Els seus edificis plasmen una interacció magistral de volums, formes i materials orgànics, i els objectes que va dissenyar són reconeguts, actualment, com a fites del desenvolupament del mobiliari modern. Aalto va ser una figura clau de l’arquitectura i el disseny internacional d’avantguarda des dels anys vint. El finlandès va fer obres per encàrrec en països com Itàlia, Suïssa, França, Alemanya i els Estats Units, a la postguerra. La seva prolífica carrera arriba fins als anys setanta, i inclou més de 400 edificis i dotzenes de mobles, objectes de vidre i làmpades. Va acabar portant a terme encàrrecs a gran escala, com l’Auditori Finlàndia de Helsinki (1975), just un any abans de morir, i l’Òpera d’Essen, que es va acabar de manera pòstuma, el 1988.

La mostra presenta una àmplia panoràmica de la vida i la producció d’aquest arquitecte llegendari, s’atura en els edificis i els dissenys més representatius i revela un munt de nous aspectes de la seva producció. Inclou 20 maquetes històriques i més d’un centenar de peces, entre dibuixos originals, mobles, làmpades i objectes de vidre, així com obres d’altres artistes amb qui va compartir inquietuds i amistat, com Alexander Calder o Jean Arp, i fotografies històriques i modernes, a càrrec del fotògraf Armin Linke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.