» » » BAW a MODEL 2022, el Festival d’Arquitectures de Barcelona

BAW a MODEL 2022, el Festival d’Arquitectures de Barcelona

Aquest any BAW participarà al Festival d’Arquitectures de Barcelona, Model 2022 amb un itinerari enmarcat dins el tema ENTRE-GENERACIONS.

Model 2022 Festival d’Arquitectures de Barcelona és un espai de reflexió i celebració que ens acosta l’arquitectura experimental i ens ajuda a repensar com volem viure junts a través de nous models de ciutat i nous imaginaris.

El festival, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), té com a objectiu transformar l’espai urbà en una plataforma per al talent arquitectònic i de disseny emergent, la ciutat en un fòrum de trobada per a líders de pensament d’arreu; i, més significativament, l’arquitectura en un espai d’exploració i inspiració per a tota la ciutadania.

La nostra propopsta és un recorregut anomenat  BAW. QUAN NEIX L’URBANISME

Durant el segle XIX Barcelona canvia radicalment d’una petita ciutat emmurallada a convertir-se en una gran metròpolis industrial, segons el visionari Pla de l’Eixample d’Ildefons Cerdà. La modificació continuada en la seva implementació derivà en un gran augment de la superfície construïda i reducció dràstica de les zones verdes planificades. Aquest itinerari és un recorregut temporal des de l’Eixample d’en Cerdà fins a les noves fórmules de renovació urbana aplicades per l’Ajuntament de Barcelona per augmentar la qualitat de vida a la ciutat: recuperació dels interiors d’illa, reforma del Mercat de Sant Antoni, Superilla Barcelona o privades com el Centre Comercial les Arenes.

El recorregut sortirà el dissabte 07/05 a les 10.00h de la plaça Universitat i s’endinsarà a poc a poc a la graella de Cerdà mentre viatgem en el temps des del naixement de les ciutats fins a la Barcelona del segle XXI, passant per l’època moderna, el naixement del ferrocarril, el model de Barcelona, el districte del 22@ i la Superilla Barcelona. Veurem el Mercat de Sant Antoni en renovació, la Biblioteca de Sant Antoni signada per RCR architects pritzker price winners 2017 i acabarem la nostra expedició al terrat del centre comercial Las Arenes de Richard Rogers, on analitzarem els projectes futurs de Barcelona.

Compra aqui la teva entrada

La designació de Barcelona com a Capital Mundial de l’Arquitectura l’any 2026 per part de la UIA-UNESCO és la llavor del festival, una invitació a preguntar-se què significa ser capital en una societat diversa i global, i en moment on el model de ciutat ha de redefinir-se, redissenyar-se i revisar-se a totes les escales per donar resposta a les múltiples crisis sistèmiques del nostre temps.

Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona és una oportunitat per imaginar ciutats més innovadores, més sostenibles, més justes, més feministes i amb una arquitectura que no generi noves desigualtats.

MÈS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.