» » » Barcelona Glòries: Dialogue and Transformation

Barcelona Glòries: Dialogue and Transformation

posted in: Events | 0
L’exposició Barcelona Glòries: Dialogue and Transformation mostra el procés de transformació de la plaça de les Glòries a través d’audiovisuals, plànols, fotografies i documentació que il·lustren aquest procés en marxa a Barcelona. La mostra es va idear per ser exposada al Center for Architecture de Nova York (AIANY) aquest estiu, en el marc de la celebració a Nova York de l’any de l’arquitectura Catalana.
La mostra inclou l’exposició del projecte guanyador del concurs internacional per a la selecció de l’equip d’arquitectes per al Projecte urbà de l’espai lliure de la plaça de les Glòries Catalanes, sota el lema “Canòpia Urbana” de la UTE Agence Ter + Anna Coello, així com els audiovisuals dels 8 projectes finalistes i la menció, a més de fotografies, plànols i documentació de l’entorn de Glòries.
4P6A6503R_0

L’Ajuntament de Barcelona va impulsar, al febrer del 2013, un concurs internacional per a la selecció de l’equip d’arquitectes per al Projecte urbà de l’espai lliure de la plaça de les Glòries Catalanes de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu de transformar aquest espai de 13 hectàrees i posar fi al caràcter de nus viari que ha tingut fins ara la plaça. El concurs, previst en el compromís per Glòries signat el 2007, busca garantir la nova centralitat de la plaça, ordenar-ne la mobilitat fomentant el transport sostenible, maximitzar-ne l’espai verd i reordenar-ne els equipaments previstos.

La inauguració de les dues exposicions està prevista pel dijous 25 de setembre a les 20.30 h a la sala d’Actes del COAC, conjuntament amb les exposicions “Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba” i “Exposició internacional de projectes universitaris d’escoles d’arquitectura i paisatge”.

– See more at: http://www.arquitectes.cat/ca/barcelona-glories-dialogue-and-transformation#sthash.c8whmDzj.dpuf