» » » Barcelona Architecture Walks a la Setmana d’Arquitectura 2018

Barcelona Architecture Walks a la Setmana d’Arquitectura 2018

Arquitectours de BAW a la Setmana d’Arquitectura 2018

Aquest dijous comença la Setmana d’Arquitectura 2018 una iniciativa que té lloc en diferents escenaris de Barcelona del 10 al 20 de maig. Barcelona Architecture walks i els nostres amics de el globus vermell organitzem els Arquitectours 10 dies/10 districtes amb la renovació urbana.

Durant aquests dies, Barcelona es converteix  en l’epicentre d’un seguit d’activitats per apropar l’arquitectura a la ciutadania i reflexionar sobre com els edificis i estructures que ens envolten incideixen en el nostre dia a dia. A través de cinema, exposicions, visites i rutes guiades o tallers, entre d’altres, la Setmana convida a viure una experiència 100% arquitectònica.

Amb els Arquitectours l’objectiu es apropar al gran public els diferents processos de renovació urbana, com el Pla Cerdà, els polígons d’habitatges dels anys 60 o la Vila Olímpica, han configurat la ciutat actual. Els plans de futur pretenen seguir millorant la qualitat de vida a la ciutat, com ara el programa de Superilles. Aquests 10 itineraris donen a conèixer aquestes i altres intervencions de renovació urbana de la ciutat i posen en valor el patrimoni construït.

Dins els Arquitectours 10 dies/10 districtes amb la renovació urbana els 5 itineraris que farem desde BAW son:

CIUTAT VELLA. Fem Plaça 


Les ciutats són éssers vius en procés de canvi constant i en els antics centres urbans, com Ciutat Vella, és on aquestes transformacions solen ser més complexes. Les seves places són espais guanyats al ple, on abans hi havia un convent, un bloc de cases o un mercat ara s’aglutina l’imaginari urbà de Barcelona. Amb Pia Wortham de BAW. Dijous 10 a les 18.00h

SANT MARTÍ. El futur de les ciutats

©Sergio Pirrone

La plaça de les Glòries Catalanes és l’epicentre de dos eixos importants: el sector sud de l’Eixample amb equipaments culturals com l’Auditori i el Teatre Nacional, i el sector occidental del Poblenou, el 22@, que ha vist la seva transformació d’un passat industrial a un present tecnològic dedicat a la innovació. Amb Ricard Pons de BAW. Disabte 12 a les 18.00h

LES CORTS. Fabricant el barri

©Adrià Goula

La reconversió de Barcelona de ciutat industrial a ciutat de serveis també va arribar fins al barri de Les Corts, “de terreny i cases rústiques”. Amb Jaume Prat de BAW. Dissabte 12 de maig a les 11 h i dilluns 14 de maig a les 18 h.

SANTS-MONTJUÏC. De muntanya a ciutat. 29/92


La muntanya de Montjuïc ha tingut molts papers rellevants i diversos al llarg de la història de la ciutat de Barcelona, per la seva situació privilegiada i peculiar orografia. Amb Jelena Prokopljevic de BAW. Diumenge 13 de maig a les 11 h i diumenge 20 a les 18 h.

EIXAMPLE. Habitant una Teoria


Durant el segle XIX Barcelona canvia radicalment d’una petita ciutat emmurallada a convertir-se en una gran metròpolis industrial, segons el visionari Pla de l’Eixample d’Ildefons Cerdà. Amb Ricard Pons de BAW. Dissabte 19 de maig a les 18 h.

Estem molt contents i esperem que ho disfruteu molt!!!

Inscripcions

A més a més, seguim amb el nostre Programa habitual de tours:

BARCELONA & GAUDI una aproximació diferent al modernisme des del context urbanístic i històric i especialment de Gaudí, com a màxim representant d’aquest moviment.

BARCELONA & URBANISM un passeig per entendre l’urbanisme de la Barcelona moderna a través de l’Eixample de Cerdà.

BARCELONA & THE FUTURE CITY una expedició a través del districte 22 @ del Poblenou, descobrint la smart-city i l’arquitectura més recent de Barcelona.

BARCELONA & THE SEA un passeig per descobrir Barcelona des de les muralles romanes fins al barri de la Barceloneta.

BARCELONA & THE MARKET un apropament al barri Gòtic i el Born centrat en el Mercat de Santa Caterina d’Enric Miralles, un dels arquitectes més emblemàtics del segle XX.

BAW & RCR excursió a la comarca de la Garrotxa per conèixer les obres més emblemàtiques de l’estudi RCR, guardonats amb el Pritzker d’Arquitectura 2017.

BOOK NOW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.